Nieuwe versie NLOG

05 september 2019

Vanaf vandaag staat de nieuwe versie van de interactieve kaart online. Er is hard gewerkt aan nieuwe functionaliteit om de gebruikerservaring te verbeteren, waaronder:

  • zoekfunctie om direct naar boringen, velden of adressen te zoomen;
  • nieuw dashboard met alle objectinformatie;
  • nieuwe selectietools, duidelijker kaartbeeld en flexibele volgorde van kaartlagen.

Een van de handigste verbeteringen is de toevoeging van een zoekfunctie. Hiermee kan binnen kaartlagen als boringen, velden en vergunningen, maar ook op adressen en gemeentes gezocht worden. Het zoekvenster geeft suggesties, dus het intikken van de eerste letters van een naam is voldoende om de mogelijke records te zien en vervolgens naar het gekozen object te zoomen.

Via het zoeken of aanklikken op de kaart kom je in het nieuwe informatiedashboard terecht. Hier worden de beschikbare gegevens overzichtelijk gepresenteerd in hetzelfde venster als de kaart, zonder extra tabbladen te openen in de browser. Door een overzichtskaartje aan de linkerzijde blijf je verbonden met de viewer.

Gebruik je een van de nieuwe tools om objecten binnen een rechthoek of polygoon te selecteren,  dan kun je in het dashboard door je selectie bladeren en zo de gegevens eenvoudig vergelijken - ook als het velden, putten en vergunningen door elkaar zijn.

Tot slot is NLOG cartografisch aangepakt. De offshore blokken zijn duidelijker gemaakt, om ook op zee snel te kunnen oriƫnteren. Vlakken van velden en vergunningen zijn nu transparant, zodat bij overlap duidelijk blijft hoe de grenzen lopen. Door daarnaast te spelen met de volgorde van de kaartlagen, kun je zelf bepalen welke kaartlaag voorrang krijgt.

 Zie voor de volledige lijst met wijzigingen de release notes.