Nieuwe release NLOG met NLOG Data Center

23 juli 2020

Via NLOG geeft de Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO, antwoord op vragen van decentrale overheden, operators en andere gebruikers over de opsporing en winning van gas en geothermische energie. Vanaf heden is het NLOG beschikbaar met een nieuw Data Center met daarin een aantal nieuw gebouwde applicaties die het gebruik voor gebruikers vergemakkelijkt.

Hoogtepunten van de vernieuwde versie zijn de verbeterde vormgeving (Visual design) en gebruiksinteractie (User Interaction). De vertrouwde functionaliteiten voor het raadplegen van gegevens op NLOG blijven gewoon beschikbaar, zij het in een gebruiksvriendelijker, laagdrempeliger en hiermee ook een toegankelijker vorm. Naast downloaden van gegevens, is voor sommige typen gegevens ook online raadplegen ingebouwd. Het opleveren van het NLOG Data Center is een belangrijke stap om ook minder ervaren gebruikers toegang te bieden tot de gegevens via NLOG.

Gebruiksvriendelijke en laagdrempelige toegankelijkheid

De volgende functionaliteiten zijn voor u beschikbaar in verbeterde vorm, nu op een centrale locatie op het portaal:

1) Gegevens raadplegen en downloaden van:

  • Boringen
  • Velden
  • Vergunningen

2) Productiecijfers raadplegen en downloaden van:

  • Putten
  • Velden
  • Mijnbouwwerken
  • Vergunningen

De nieuwe release is beschikbaar gesteld naast de al bestaande applicaties voor het raadplegen van gegevens. Zo kunt u beide versies een periode naast elkaar gebruiken en geleidelijk overstappen. Vanaf oktober 2020 zal alleen nog de nieuwe release beschikbaar zijn. De nieuwe release is te gebruiken via de NLOG homepage.

Ervaring van gebruikers

Uw reactie op de nieuwe release van NLOG is zeer welkom. Voor feedback en vragen over het NLOG en het NLOG Data Center kunt contact met ons opnemen via het contactformulier.